RSS

sâmbătă, 3 aprilie 2010

Ajunul Pastelui

Desi nu prea se sarbatoreste asa ceva, eu azi m-am gandit sa scriu vreo doua vorbe si despre Paste.
Este o sarbatoare care mie imi merge la suflet, desi, nu inteleg de ce nu prea se aloca foarte mult timp si sufletului. Mai mult ce miel punem pe masa, ce culoare vopsim ouale (cu sclipici, sidef, markere) sau ce pasca sa facem.
Cred ca de mult am uitat adevarata semnificatie a Pastelui.
Mie imi aminteste de copilarie, cand mergeam la biserica in Saptamana Mare sau Saptamana Luminata. Eram un grup de 3-4 copilasi, cu bunicile de mana, ne sculam dimineata, la 7. Ne imbracam frumos, doar mergeam sa il cinstim pe Domnul! Mamaia lua cateva flori din gradina, lumanari si o porneam pe nemancate la biserica.
Ne imaprtaseam, stateam putin la slujba, aprindeam lumanari si apoi veneam acasa.
Imi placea ca mergeam sa trecem pe sub masa, chiar daca nu intelegeam mereu seminificatia acestui lucru. Dar cand ieseam de sub masa si sarutam Crucea pe care era rastignit Iisus, realizam putin semnificatia acestui gest.
Cand ne-am facut mai mari, a trebuit sa ne si spovedim si uite asa am realizat ca multe copilarii, erau de fapt lucruri rele si ca ne puteam indrepta comportamentul. Ca Dumnezeu vede tot ce facem si mai ales ne raslateste dupa masura faptelor noastre.

Si astazi, sufletul nostru trebuie sa fie alaturi de Iisus si sa celebram moartea si invierea Lui, jertfa Lui pentru mantuirea sufletelor noastre. Fiecare avem de invatat o lectie in viata asta: fie ca e a suferintei, a umilintei, a dragostei, a rabdarii. Cea mai importanta lectie este sa-l iubim pe Dumnezeu si pe Iisus. Este o lectie foarte grea, mai ales ca de multe ori ni se va parea incorect si injust ceea ce ni se intampla, dar fiecare lucru este o lectie pe care trebuie sa o invatam.

Abia astept slujba de inviere, multimea cu lumnari aprinse, sufletul meu este foarte fericit si jubileaza. Energiile care se creeaza din atatea suflete rugandu-se sunt extrem de benefice si pozitive. Am citit intr-un ziar (nu mai tin minte deloc numele, dar am auzit de el la Codul lui Oreste), o doamna, care putea vizualiza energiile, a vazut cum se inalta energiile pozitive de la Slujba de Sfintire a Aghiazmei. A vazut cum vin raze de lumina din cer si cum coboara in apa pt a o sfinti. Probabil ca este un sambure de adevar aici ...

Hristos a Inviat!

Va doresc tuturor un Paste luminat, cu dragoste si sanatate!
PS: Puteti sa cititi si linkul acesta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu