RSS

miercuri, 23 iunie 2010

Inghetata cremoasa

Aceasta reteta poate fi baza pt orice inghetata, adaugandu-se 3-4 linguri de cacao, 1 pahar de fructe belnduite, esenta de vanilie, esenta de rom. Rezulta o inghetata foarte cremoasa, fara ace si delicioasa.

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 3 linguri miere sau fructoza
  • 150 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida (pt smantana)
Mod de preparare:
Se mixeaza galbenusurile cu mierea pana devin pufoase ca o crema. Laptele se pune la fiert, pana clocoteste, apoi se adauga peste galbenusuri si se mixeaza pana se raceste. Se da la frigider pana la racirea completa.
Intre timp, se face frisca din smantana (eu am avut o samantana pt gatit si nu am mai batut-o, am pus-o asa, fiind foaret cremoasa) si se bat albusurile spuma tare.
Se adauga in galbenusuri frisca si albusurile si se incorporeaza cu o lingura de sus in jos, incet, sa nu se sparga prea tare spuma.
Se adauga cacaoa sau orice alt fructele blenduite (capsuni, cirese, piersici, stafide inmuiate in rom) si se da la coongelator pt 3-4 ore. Se scoate din congelator cu 10-15 min inainte de servire.

1 comentarii:

Cristina spunea...

Buna idee! Abia astept s-o aplic.

Trimiteți un comentariu