RSS

marți, 27 aprilie 2010

Tort Vis de primavara

Tortul este inspirat dupa blogul Inei, o persoana foarte inventiva si care creaza niste minunatii culinare.

Blat:
  • 100 g ulei de palmier (se poate folosi si unt de cocos sau de migdale)
  • 100 g cocos mixat fin
  • 2 linguri de miere

Crema de fructe:
  • 1 mana de visine inghetate (se poate folosi si zmeura, capsuni)
  • 3 linguri miere (daca folositi fructe mai dulci, reduceti cantitatea de miere)

Lapte de cocos:
  • 1 cana fulgi de cocos
  • 3 cani apa
Frisca:
  • 1 cana caju crud
  • 1 cana lapte de cocos
  • 3 linguri miere
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1/2 cana unt de cocos topit pe bain-marie
  • 1 lg lecitina pudra - eu nu am avut

Preparare:

Lapte de cocos:
Cocosul cu apa se mixeaza la blender, pana se obtine un lichid albicios, se strecoara iar pulpa se pastreaza pt alte preparate.

Frisca: Se mixeaza intai nuca de caju pana rezulta o faina fina. Se adauga restul ingredientelor, cu exceptia untului de cocos si a lecitinei. Se adauga si acestea din urma si se mai mixeaza putin pt a le incorpora.
Va rezulta o compozitie lichida pe care o punem la frigider pt a se intari.

Blatul: Untul de migdale se prepara din migdale fara coaja care se dau la blender pana rezulta o faina fina, se adauga putina apa si se mixeaza pana rezulta o pasta asemanatoare untului de arahide. Acest unt se amesteca

Intr-o forma rotunda de tort, de preferat cu margine care  se poate detasa, intindem blatul realizat mai sus si nivelam. Se pune la congelator 15 minute, intre timp, ne ocupam de crema de fructe.cu cocosul mixat fin si cu mierea.


Crema de fructe: Visinele inghetate blenduiesc impreuna cu mierea si se toarna peste blat si se da tava la congelator pentru alte 15 minute, cat sa se inchege crema de visine.


Se pune ultimul strat, de frisca si apoi se baga la congelator cateva ore, pana tortul se intareste totul.
Se scoate din congelator cu 30 minute inainte de servire, pentru ca sa apuce sa se dezghete si compozitia sa devina cremoasa.

Copii mei l-au devorat! Este un dulce foarte sanatos, atat pentru adulti, cat si pentru cei mici.
Din pacate, nu gasesc pozele, dar puteti sa va inspirati dupa situl Inei pana cand le voi gasi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu