RSS

miercuri, 25 februarie 2009

Paine in 3 culori

Ingredinete:
  • 2 linguri zahar, preferat cel brun (sau miere)
  • 40 ml ulei sau unt topit
  • 300 ml apa
  • o lingurita de sare
  • 2 oua
  • 40g drojdie dizolvata in putina apa calduta
  • 500-550 g faina
  • 2 maini de spanac
  • 2 maini de sfecla rosie


Aluatul trebuie sa fie elastic nu lipicios, daca mai trebuie mai pui faina.

Am imaprtit aluatul in 3 parti egale: una am combinat-o cu 2 maini de spanac, cealalta cu 2 maini de sfecla rosie si ultima am lasat-o alba (spanacul si sfecla, le-am bagat in prealabil la blender).


Se lasa la crescut cam o ora, apoi se mai framanta putin si incepi sa o impletesti (sulul sa fie cam cat un baton).

Sau mai poti sa faci ca niste chifle, sa pui alternativ din fiecare culoare.

Se unge pe deasupra cu un galbenus frecat cu ulei.

Se lasa la crescut pana se dubleaza (eu pun pe usa cuptorului, deschisa).

Se da la foc mediu 30-45 min (depinde cat e de iute cuptorul).

Se pot sa pune seminte pe deasupra ca sa leshine lumea de emotie.

Se poate face si la masina de paine.

Am uitat sa fac poza si la sectiune, dar oricum arata bine. Sfecla da un gust putin mai dulceag, iar spanacul este "imun".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu