Ingrediente:
- 7 oua ( galbenusuri)
- 4-5 linguri de vin marsala pentru gatit( special) - eu am pus crema de wisky si cam dublu cantitativ
- 200 gr zahar
- 1 cutie de mascarpone( 230 gr)
- 5oo gr frisca batuta ( se foloseste din aia vegetala ca sa nu lase apa sau se pune intaritor in frisca naturala)
- piscoturi de sampanie aprox 48 bucati
- 500 ml apa fierbinte
- 8 lingurite de ness (cu varf sau poate chiar 9 lingurite)
- 120 ml rom
- 1 tava jena33x23 sau 30x20 cm
Se lasa la racit si apoi se pune in crema branza mascarpone, se amesteca cu mixerul si apoi se adauga frisca batutra si se amesteca cu lingura de sus in jos pentru a nu strica frisca.
Apoi , separat intr-un vas se pune apa fierbinte cu cafeaua ness si rom dupa gust ( eu am pus 120 ml).
Se pune tava la indemana si se iau piscoturile de sampanie pe rand , se afunda pentru o secunda in solutia concentrata de cafea si se aranjeaza in tava unul langa altul. Cand s-a acoperit tot fundul tavii se pune jumatate de crema si din nou se repata operatia cu piscoturile si a doua jumatate de crema deasupra.
Se pudreaza cu cacao si se da la frigider pana a doua zi. Daca se tine la frigider peste noapte este mai buna si se taie perfect, nu curge , nu este moale, se poate pune chiar si in chese de hartie si aseza pe platou.
PS: Albusurile le-am bagat la conge, pt o alta prajitura.

0 comentarii:
Trimiteți un comentariu